Thursday, October 2, 2014

Bahayanya...

Tau tak..baru perasan dasyatnya wanita memandu. Wanita bila dah memandu..fokusnya hanya di depan. Tak perasan perkara di kiri, kanan & belakang unless kita nak potong, nak ke kiri atau ke kanan. Sebab itu lah..wanita hanya sempat ternganga bila time org pecahkan cermin kereta & ambil beg tgn. Tak kurang juga yg langgar kereta depan sewaktu bergelut dgn snatcher. 

Masa kereta bersesakan pulang lps office, of course motor pun byk. Nak ke kiri ke kanan pun susah, asyik kena hon dgn deretan motor. Waktu itulah wanita berpendapat, stay pd satu lorong, tak pyh potong2. Dan waktu itu juga, motor snatcher mencari mangsa. Target utama adalah wanita, alone, and ada beg tgn yg boleh dilihat. 

Pengalaman sendiri, time sesak2 tu, dalam byk2 motor yg lalu, motor ni slow je di sebelah kereta. Terperasan sbb rase ada benda hitam seketul di sisi kereta. Pandang-pandang ..2 pemuda berpakaian t-shirt hitam sdg melihat dalam kereta ini dgn khusyuk sampai tak sedar tuan punye kereta ni tgh tengok mereka. Untuk makluman semua, mat2 motor ni start dgn tengok tmpat duduk penumpang hadapan, bahagian kaki, compartment tengah kereta, bahagian handbrake n tup2 bertentangan mata ngan aku. Lantas motor ini ke kiri n singgah ke shell berdekatan. 

Sekarang ni mcm2 kisah. Kalau letak beg di kaki driver pun, ada yg disuakan pisau di leher agar beg diserahkan. Tak selamatnya!! Akhirnya kembali ke asas semula. Doa pd Allah agar keselamatan kita, penumpang & aset kita dijagai Allah. Yakin lah dgn apa yg kita minta, InsyaAllah. 


No comments:

Post a Comment